We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Thalita van Ogtrop (oprichter The Next Closet): 'ik vind fast fashion helemaal verkeerd'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 4 oktober 2018
Geen H&M topjes of ZARA broeken, maar Chanel tassen en schoenen van Louis Vuitton. De marktplaats voor tweedehands designer kleding - The Next Closet - groeit als kool. Hoe weten ze met name vrouwen te verleiden om afscheid te nemen van hun fast fashion? Remy Ludo Gieling gaat in gesprek met oprichter Thalita van Ogtrop.
 
The Next Closet
‘Wij zijn een duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding en accessoires. Aan de voorkant is het alsof je op een webshop shopt en aan de achterkant is het een echte marktplaats waarbij je vanuit je eigen huis jouw spullen fotografeert, upload en online zet. De verkopers kunnen serieus geld verdienen aan dingen die men niet langer draagt. De betaling gaat volledig via ons platform waardoor kopers veilige betalingen doen en geen nepdesign kopen. Bij onze Do-it-yourself service krijgt de verkoper 80% van de verkoopprijs. Bij de premium-service vragen we 40% van de verkoopprijs. Bij deze service doen wij alles: we fotograferen, beschrijven, slaan de producten op en verzenden ze’, aldus van Ogtrop.
 
Doelgroep
‘Onze doelgroep bestaat uit vrouwen van 40+. Zij zijn onder te verdelen in de koopjesjagers, de verzamelaars - die echt voor collectie items gaan - en merkgekken die heel graag Dolce & Gabbana of Michael Kors op de riem hebben staan. Zelf ben ik helemaal geen merkgek en ik heb ook geen achtergrond in mode. Ik ben wel veranderd sinds ik dit bedrijf heb opgezet. Bij alles wat ik koop kijk ik voortaan of het een investment piece is en van echt goede kwaliteit is.’
 
Niche
‘Vanuit ons businessmodel en mijn achtergrond in duurzaamheid zitten we in de niche van designermode. We willen fast fashion tegengaan en mensen stimuleren om te investeren in designer items. Ik vind de hele fast fashion markt verkeerd. De kleding is gemaakt van slecht materiaal, valt na een paar keer wassen uit elkaar en is slecht te recyclen. Je kan beter iets meer betalen voor iets wat heel mooi is, dat je langer draagt en wat je ook een tweede leven kan geven’, aldus van Ogtrop.
 
Nieuwsgierig geworden naar de doorgroeiambitie van The Next Closet en het verhaal achter haar investeerders? Kijk de hele aflevering!
 

 

Thalita van Ogtrop

Thalita van Ogtrop Thalita van Ogtrop is co-founder en CEO van The Next Closet: de duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding.  Na haar master International Bussiness & Law, begon ze als marketeer bij het eerste cradle-to-cradle ontwerpbureau van Nederland. Vrij snel daarna startte zij, met haar huidige business partner Lieke Pijpers, een duurzaam campagne bureau  (Professional Passionates) en hielpen ze bij de oprichting van de Circle Economy: een kennisplatform rondom circulaire businessmodellen. Vanuit hier begon de sprong naar een eigen impactvolle circulaire startup. The Next Closet is het afgelopen jaar 300% gegroeid en heeft al meer dan 2,5 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Ze zijn net met hun marktplaats ook in België gelanceerd.
Lees meer over Thalita van Ogtrop.