We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Valt Lil' Kleine te managen? Manager Nathan Moszkowicz (NAMAM) geeft antwoord

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 3 mei 2018
We maken kennis met Nathan Moszkowicz. In 2013 richtte hij, met nog weinig ervaring, maar met een flinke portie bluf, artiestenbureau NAMAM op. De bekendste artiest uit zijn stal is rapper Lil' Kleine. 
 

Andere namen uit de artiestenkoker van NAMAM zijn onder andere Penoza-actrice Sigrid ten Napel en de jonge muzikanten van Equals. ‘Maar met name Lil Kleine is, vooral door zijn appearance, degene die de meesten zullen kennen’, aldus Moszkowicz. Het gaat hard met de bekendheid van Lil' Kleine. ‘De afgelopen twee jaar heeft hij zo’n beetje overal gestaan. We kiezen er nu voor het aantal shows te verminderen om exclusiviteit te creëren en op deze manier de kracht te waarborgen hem nog meer te hypen. Dat betekent dat hij nu op grotere evenementen staat met een betere gage.’ Het succes van Lil' Kleine is vooral aan de artiest zelf te danken vindt Moszkowicz. ‘Hij is zover gekomen door een combinatie van wilskracht, talent en goed team om hem heen.’

Controlfreak 
Naar eigen zeggen is Moskowicz de grootste controlfreak van Amsterdam. ‘Ik heb als controlfreak misschien niet het handigste beroep gekozen, aan de andere kant ben ik door mijn OCD-trekjes juist goed in staat het leven achter de muzikant of artiest te managen. De karakters van artiesten staan haaks op die van mij, zij zijn vaak juist heel creatief en hoog sensitief’.
 
Als broekie op een feestje heeft hij zijn eerste artiest (Géza Weisz) binnen gehengeld. Hierna is het hard gegaan, en heeft hij door een grote bek, hard rennen en veel bluffen snel meerdere artiesten binnen gehengeld. ‘De ervaringen in de afgelopen jaren zijn de beste opleiding geweest’
 
Media-training 
Door de minder positieve berichten over zijn vader Bram Moszkowicz, kwam hij al heel jong in aanraking met media. ‘Deze ervaringen hebben erg bijgedragen aan mijn sterkte kanten, zoals het formeel naar zaken kijken, goed kunnen anticiperen en relativeren. Dit is natuurlijk fijn om te kunnen uitstralen wanneer artiesten in rep en roer zijn van iets negatiefs wat is gebeurd.’ Ondanks de stoomcursus omgaan met negatieve publiciteit heeft hij een mooie jeugd gehad. 

Nathan Moszkowicz

Nathan Moszkowicz In 2013 startte Nathan Moszkowicz, die op dat moment nog bezig was met zijn studie Business Administration aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, zijn eerste managementbureau NAMAM. Inmiddels is NAMAM onderdeel geworden van Performer Matters BV en is het uitgegroeid tot één van Nederlands sterkste personality managementbureaus.

Géza Weisz, Manuel Broekman, Lil' Kleine; zowat de hele Amsterdamse feestelite zit in de stal van manager Nathan Moszkowicz. Hij is momenteel artist manager bij NAMAM en PITCH Artists. 
Lees meer over Nathan Moszkowicz.